Nu departe de manastirea Neamt, la doar 4 km, se afla o Poiana a Raiului necunoscuta de multi. Ea adaposteste schitul Pocrov, un asezamant ctitorit de Sfantul Pahomie in anul 1714. Intreaga istorie poate fi citita pe acest site dar mai ales vizualizand acest film in care apare si parintele egumen Ghervasie, trecut acum la cele vesnice.
Un alt video realizat inainte de marele incendiu poate fi vazut aici.
Un incendiu de proportii din iarna lui 2010 a devastat peste 600mp construiti ce cuprindeau chilii si un paraclis deosebit de frumos. In imaginea de mai sus se poate vedea ce a ars, si anume constructia din partea stanga si alte anexe. Din fericire toti monahii au iesit la timp din chilii. Focul nu s-a apropiat de biserica ce se afla doar la cativa pasi de focul nimicitor, acest lucru fiind o adevarata minune. Detalii despre incendiu puteti afla aici.
Obstea incearca sa construiasca noi chilii, dar eforturile financiare nu sunt deloc mici, mai ales intr-un loc atat de retras si uneori si greu accesibil. Cei ce vor dori sa sprijine acest minunat schit o pot face luand legatura cu egumenul actual, Ambrozie, dand click pe numele lui.
Dupa acest eveniment un alt lucru minunat s-a petrecut la acest schit, obstea descoperind osemintele unui cuvios care s-a dovedit a fi insusi ctitorul bisericii, Sfantul Pahomie de la Gledin. Intreg articolul care prezinta descoperirea poate fi citit aici
Programul monahilor este unul strict, mergand dupa principiul munceste si te roaga. Detalii pot fi aflate aici . Urmeaza alte imagini care sa ne incante privirea, imagini recente din ianuarie-februarie 2014. Daca nu ati vizitat acest coltisor de rai, va propun sa ajungeti pe acolo si realitatea locului o sa intreaca orice descriere facuta de noi.
Nu uita sa te abonezi in partea dreapta sus, cu adresa de mail, pentru a fi la curent cu viitoarele articole. Daca vrei sa imbogatesti acest articol cu experientele tale legate de acest loc, nu ezita sa ne scrii un comentariu
Fotografiile apartin monahilor de la schit si ele nu pot fi utilizate decat cu acordul lor.
Pingback: Schitul Pocrov, slujba din ziua hramului – iulie 2014 | valesecanu.com – servicii foto