Slujba arhiereasca in parohia ortodoxa din Cambridge – 12 mai 2013


         Hristos a Inviat!

              Inca de la slujba Invierii s-a anuntat ca duminica asta va avea loc oficierea slujbei hramului parohiei  Sfantul Ioan Evanghelistul din Cambridge, eveniment la care avea sa participe si Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Iosif  al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale. La Cambridge parohia ortodoxa e relativ recenta, cu un trecut de doar 3 ani, iar ziua de azi a fost una speciala datorita acestei prime vizite a arhiereului. A fost un moment liturgic deosebit la care au luat parte numerosi credinciosi care locuiesc in vecinatatea zonei, foarte multi copii au venit la impartasit dar si adulti iar dupa slujba toti cei prezenti au fost invitati la o agapa crestina. Printre clerul participant la slujba se afla si preoti ai parohiilor ortodoxe romane din Birmingham si Manchester din cate tin minte, dar si din Sibiu a venit fratele parintelui Aurel Dumitru Radulet, care este preotul paroh al acestei comunitati. Printre cei prezenti la slujba am observat cu usurinta si doua doamne ce au purtat costum traditional romanesc, lucru care mi-a placut in mod deosebit.

            Arhiereul mai sus mentionat a adus in dar acestei parohii o frumoasa icoana bizantina, pe care si el la randu-i a primit-o in dar, fiind asadar un gest impresionant. Fiind duminica Tomei, la predica arhiereul a amintit de cea de a 10-a fericire data de Mantuitorul, in afara de cele 9 de la predica de pe munte, si anume Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!(Ioan 20, 29). Sa lasam imaginile sa ne arate cum a decurs slujba!

Pentru cei care nu stiu inca, site-ul parohiei este http://www.orthodoxcamro.co.uk/  si aici puteti gasi update-uri ce fac referire la viitoarele slujbe din parohie.

VVP_7777

VVP_7812

VVP_7789

VVP_7832

VVP_7886

VVP_7868

VVP_7820

VVP_7845

VVP_7901

VVP_7905

VVP_7818

VVP_7813

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s