Care e cea mai inalta cladire din Europa de Vest !?


Recordul a fost oficial doborat pentru aceasta zona in anul 2012, cand in luna iunie  a fost oficial inaugurat Ciobul de sticla, pe denumirea lui The Shard (of glass), cladire situata in centrul Londrei, Anglia.  Are 310 metri, 87 de etaje iar proiectul a fost depus in anul 2003, aprobat in anul 2009 cand a si inceput constructia cladirii, valoarea investitiei ridicandu-se la 435 milioane lire sterline. La nivelul intregii Europe, recordul il detine Moscova, cladirea fiind denumita Mercury City Tower cu 339 metri  (75 etaje).

DSC_1930

O  imagine tip panorama 360 de grade ne este oferita pe site-ul urmator, vedere ce ar costa live in jur de 30 de lire, pentru ca atat ar costa un bilet de intrare spre platoul de observare.

http://www.the-shard.com/views/360.html

shard 212

Multi nu au fost de acord cu forma futurista a cladirii, nici cu denumirea acesteia, fiind initial socotita o ofensa pe premiza ca acest turn de sticla ar strapunge inima istorica a Londrei. Dar pana la urma denumirea oficiala s-a pastrat.

DSC_1902

DSC_6962

Oricum ar fi, in zona respectiva tot  Tower Bridge se bucura de o mai mare atentie, fiind inca cel mai fotografiat pod din lume. Daca ai ajuns in acest punct, mai ai putin de mers si ajungi la Shard. Cand ajungeti acolo sa ma anuntati si pe mine! 🙂

DSC_2121

                Cel care a proiectat cladirea este architectul Renzo Piano, la cererea dezvoltatorului Irvine Sellar. Recent s-a deschis accesul publicului la etajul observator, pe 1 martie, ocazie cu care Chanel4 a prezentat o istorie fabuloasa a constructiei acestei cladiri, pe care am vazut-o la televizor.  Pe youtube am cautat mult emisiunea respectiva, dar nu o puteti gasi decat pe canalul lor, are 42 de minute, dar trebuie sa suportati 5 reclame la inceput. Alta varianta ar fi sa fiti deja abonat la ei, dar pentru 5 reclame, eu zic ca merita.

Aici e adresa http://www.youtube.com/watch?v=PrAvzxDgQf8

pentru bilete (online 25 de lire – dar nu recomand, decat daca ati verificat starea vremii in prealabil, daca nu mai bine se cumpara la locatie, de e vreme buna) siteul oficial este http://the-shard.com/overview/

Nu uita sa te inscrii pe site, in partea stanga sus, pentru a fi la curent cu urmatoarele postari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s