i got smoked


Demult ma gandeam sa cumpar betisoare parfumate care pot fi arse si lasa o mica dara de fum numai buna incat sa te lase sa fii creativ pe cat posibil in fotografie. Ideea de acest gen de fotografii e preluata de pe internet, nu stiu cine a fost pionierul, dar sunt multe filmulete in care fiecare are o anumita metoda. Rezultatul invita la visare si e oarecum similar:

Sunt doua variante in care poti obtine fum colorat. Ori fotografiezi fumul simplu si apoi in Photoshop faci selectii si colorezi diferit fiecare zona, varianta mai complicata, si varianta mai simpla, cu cel putin 3 lumini colorate diferit. Eu am folosit 3 flashuri acoperite cu geluri colorate, actionate de un emitator pus pe body, intensitatea fiecarui flash fiin reglata manual, puse cam la aceeasi intensitate toate 3.

Ideal ar fi un setup simplu, un fundal negru in fata aparatului de fotografiat, un fundal in care sa nu ajunga lumina de la blizuri sau orice lumini o sa folosesti (lanterne cu lumina colorata, etc.) dar nici sa nu vina inspre camera prea mult sa nu apara flare-ul. Odata ce ai terminat cu astea, aprinzi betisorul si incepi sa faci cerculete sau orice iti mai trece prin minte. Fiecare imagine iese diferit in functie de cum misti tu betisorul, simplu.

Cu cat departezi fumul de sursa de lumina cu atat fumul o sa fie mai putin colorat, asa ca incearca sa il tii cat mai aproape, dar fara sa prinzi si sursa de lumina. Ideal ar fi sa pui aparatul pe un trepied, sa ai un focus prestabilit manual in zona luminilor, aparatul  sa il declansezi cu o telecomanda astfel sa fii mai liber sa poti juca fumul cum vrei tu.

Ca aparatura am folosit aparatul nikon d7000 si obiectivul kit 18 105mm, focus manual dupa cum am scris deja, iar la setari o diafragma inchisa tare, gen 11 sau mai mult, pentru un camp de adancime mare, vrei cat mai mult fum sa fie in focus, iar viteza shutterului de 200. Si aici posibil sa vina efecte interesante la alte setari, gen viteza mai mica diafragma si mai inchisa si flashuri setate pe rear curtai, dar nu am incercat asta ca am fost multumit de rezultate.

Dupa ce am facut fotografiile am intervenit la editare cu  crop, la fiecare cred, cu contrast, si cam atat. In Photoshop ar dura mult mai mult si ar trebui sa fii f bun sa nu se cunoasca, prin adaugare de multe layere fiecare in culoarea lor. Aici sunt insa toate single shots, facute in mai putin de o ora. Pentru comentarii, intrebari, scrieti in partea de jos a comentariului 🙂

Un gând despre „i got smoked

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s