Bella Italia – imagini din Verona, Firenze


….      Inca de la inceput se anunta o excursie extreme de interesanta, din avion am vazut niste peisaje absolute, pe care aparatul meu foto le-a redat destul de bine. Dupa minunata calatorie cu o companie low cost, Easyjet, un fel de wizz-air al Europei de vest, am ajuns la Roma. De aici ruleaza amintiri frumoase, odata cu inchirierea unui frumos fiat a500 negru, la volanul carei masini ajungi sa te integrezi in atmosfera acestei tari, si de mare folos. Strazile in orasele Italiei sunt de obicei foarte inguste, asa a luat nastere si bunicul fiat 500. Nevoia de a avea o masina mica capabila sa se strecoare peste tot fara sa fii nevoit sa iti inlocuiesti oglinzile odata pe luna a dus la o afacere de success, astfel firma Fiat construind mereu modele mici si din ce in ce mai interesante.

Dar sa lasam masinile: Italia, mostenire lasata de odinioara puternicul imperiu roman, primeste anual milioane de vizitatori. Cu totii stim de Coloseum-ul impresionant din Roma (patat de istoria sangeroasa a primelor secole crestine), dar replici ale acestuia au fost construite si in alte orase, dupa cum gasim in Verona, o constructie asemanatoare pe nume Arena di Verona. Printre personalitatile ce au vizitat.o se numara Napoleon Bonaparte, Persino Goethe,etc.  In aceasta Arena se tineau spectacole de corida, ceremonii diverse, iar azi se tin concerte sub clar de stele. Faptul ca s.a construit ceva in forma de stea care ar pleca din arena si trece in exteriorul ei, ajungand pe pamanat sub forma de stea, aduce o punte intre vechi si nou, facand locul mai interesant modernitatii.

      In Verona un alt loc intersant de vizitat ar fi casa unde Romeo isi enerva vecinii cantandu-i noaptea serenade Julietei. Faimosul balcon primeste mii de indragostiti zilnic, care vin acolo si isi fac fotografii cu statuia Julietei si isi leaga pe veci dragostea prin juraminte interesante. Unele din juraminte sunt scrise fie pe pereti, fie pe lacate care au fost incuiate de gardul de fier, fie pe biletele de hartie lipite cu guma de mestecat pe pereti. Suna ciudat dar cand ajungi acolo si le vezi parca te face si pe tine sa-ti cumperi un lacat sau sa arunci o gumita in forma de inima cu un love note pe un perete!

  …       Nu departe de Verona se afla un alt oras al romantismului, Venetia, la nici 2 ore distanta. Tot la cateva ore inspre sud se afla un alt punct turistic foarte vizitat si anume turnul din Pisa. La doar o ora de Pisa inspre est se afla un alt oras spectaculos, Firenze. Doar cateva cuvinte si cateva imagini din Firenze (Florenta), un oras atat de frumos, impanzit de magazine de firma, multe dintre ele fiind la Ponte Vecchio, pod de o frumusete rar intalnita. A fost indragit pana si de Hitler, in timpul bombardamentelor din razboiul mondial a hotarat ca acest pod sa fie salvat, in timp ce multe altele au fost distruse.  Tot aici se gaseste Piazza della repubblica si Palatal Pitti, ce au o istorie bogata in spate.

Alte imagini care mi-au placut:

Mai multe imagini din setul acesta pot fi gasite  la adresa:     http://www.vvphotography.jimdo.com/discover-italy/

Multumiri lui Ovidiu si Loredanei Moisa pentru faptul ca ne-au aratat Verona si frumusetile ei!

7 gânduri despre „Bella Italia – imagini din Verona, Firenze

    • lucrez destul de mult la un articol, intai il gandesc cat sunt la munca, apoi intr.o zi aleg fotografiile, apoi in alta zi aleg textul.. si apoi in alta zi il public 🙂 In seara asta mai pun un articol interesant, si pe duminica unul si mai interesant 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s